New Brunswick, NJ

Voorhees Chapel


Client

Rutgers, the State University of New Jersey

Architect

Arch Design Architects

Project Description

Voorhees Chapel, located on the Douglass Campus of Rutgers, entailed the design-build restoration of the building interior.  Originally constructed in 1925, this historic chapel required numerous repairs and restorations.  Phase I entailed detailed investigation and documentation of failures in the roof areas. Phase II involved the installation of membrane roofing and slate shingle repair in order to prevent further leakage. Phase III consisted of a complete redesign of the undersized drainage system to provide an efficient, durable path for rainwater to exit the building. Phase IV included interior restoration of water damaged plaster and paint throughout the chapel and vault ceiling.